2018/11/15

Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolati adatok:

A Pszichotrafik.hu honlap tulajdonosa: Ladányi Beáta (mint adatkezelő)

címe: 8000 Szfvár. Zsolt u. 29.

e-mail címe: admin@pszichotrafik.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhely.eu

Az alábbiakban az Adatkezelő ( Pszichotrafik honlap ) és a Felhasználó adatkezelésére vonatkozó szabályok olvashatók.

1. Általános rendelkezések

A tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor az adatkezelő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

2. A kezelt adatok köre

A Felhasználó döntése alapján az Adatkezelő a Szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan kezelheti az alábbi adatokat: név,  e-mail cím, honlap, utolsó belépés IP címe, utolsó belépés időpontja. Az Adatkezelő a hozzászóláshoz írásához kérheti az adatokat, de annak megadása nem kötelező.

Blog bejegyzés írására, látogatói, adminisztrátori regisztrációra nincs lehetőség. A honlap tulajdonosának van adminisztrátori joga. Látogatónak csak hozzászólási joga lehet. A hozzászólási űrlapban nem kötelezően megadott adatokon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából. A felhasználók IP címeit sem az adatkezelő, sem az honlap üzemeltető semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján a felhasználó személye azonosítható lenne.

Függetlenül a fentebb leírtaktól előfordulhat, hogy Szolgáltatások üzemeltetéséhez technikailag kapcsolódó szolgáltató, az Adatkezelő tájékoztatása nélkül a honlapok valamelyikén adatkezelési tevékenységet folytat. Az ilyen tevékenység nem minősül az Adatkezelő által folytatott Adatkezelésnek. Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz az ilyen adatkezelések megakadályozása és kiszűrése érdekében.

3. Cookiek kezelése

A pszichotrafik.hu weboldalra való belépéskor a weboldal automatikusan elmenthet információkat az Ön számítógépéről, illetve a böngészésre használt eszközéről (tablet, okostelefon). Erre a célre ún. számítógépes „sütiket” (cookie) használ.

A cookie egy rövid szöveg, amelyet a felkeresett webhely küld el böngészőjébe. Segítségével a webhely megjegyzi a látogatásával kapcsolatos információkat, például az Ön által használt nyelvet és egyéb beállításokat. Ezáltal gördülékenyebbé válhat a következő látogatás, és könnyebb lesz a webhely használata. A cookie-k fontos szerepet játszanak. Nélkülük az internet használata sokkal nehézkesebb lenne.

Többféle célra használjuk fel a cookie-kat. Használatukkal például megjegyezzük a biztonságos keresésre vonatkozó beállításait, hogy ezáltal releváns hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek, számláljuk, hogy hány látogató érkezett az adott oldalra, megkönnyítjük az oldalunkon való regisztrációt.

Ezek a cookie-k nem tárolnak személyes adatokat, például az Ön nevét, címét vagy fizetési adatait. Ha mégis szeretné letiltani, blokkolni vagy törölni a cookie-kat honlapunkról, böngészője segítségével megteheti. Fontosabb böngészők cookie beállításait itt érheti el:

Firefox
Microsoft Internet Explorer
Chrome

A cookie-król, működésükről a következő forrásokból szerezhet további információkat:

Microsoft

A weboldal a Google Inc. („Google”) Google Analytics rendszerét használja a látogatottságának elemzésére. A Google Analytics rendszere ún. „cookie-kat” – egyszerű, rövid, kisméretű szöveges fájlokat – tárol el az Ön informatikai eszközén és ezek segítségével elemzi a weboldalunk látogatottságát, segítve ezzel a weboldalunk fejlesztését a felhasználói élmény fokozása érdekében.

A „cookie-ban” rögzített, weboldal látogatottságára vonatkozó adatok (a látogatás időpontjával és az Ön IP címével együtt) a Google USA szervereire kerülnek átvitelre és letárolásra. A Google arra használja ezeket az adatokat, hogy az Ön honlap-látogatási szokásait kiértékelje, jelentéseket állítson össze ezekről a pszichotrafik.hu honlap számára, valamint arra, hogy egyéb, a weboldallal és az internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson.

Google Analitics cookie tájékoztatója: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

A Google AdSense egy, a Google Inc. által üzemeltetett online hirdetésközvetítő szolgáltatás, melynek elsődleges célja internetes reklámfelületek értékesítése. A honlapon hirdetések jelennek meg a felhasználó számára, mely cookit használhat.

Google AdSense cookie tájékoztatója: https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=hu

A wordpress nem használ sütiket.

4. Az Adatkezelő által folytatott adatkezelések célja:

a) a Felhasználó azonosítása, a Felhasználóval való kapcsolattartás

b) statisztikák, elemzések készítése;

c) Felhasználó által generált tartalmak (pl. hozzászólás, blog stb.) közzétételéhez tárhely biztosítása;

d) a Felhasználók jogainak védelme;

e) az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése

5. Az adatkezelés elvei, időtartama

Az Adatkezelő nem ellenőrzi a Felhasználó által megadott adatok hitelességét, a hozzászólás írása után a honlap a felhasználó által önként megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

6. Média kezelése

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

7. Más honlapokról származó beágyazott tartalmak kezelése

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

8. Harmadik féltől származó adatok

Vannak olyan Külső szolgáltatók, amelyekkel sem a Szolgáltatások üzemeltetője, sem az Adatkezelő nem áll szerződéses jogviszonyban vagy az adott adatkezelés tekintetében szándékosan nem működik együtt, azonban ettől függetlenül is a Szolgáltatások honlapjaihoz – akár a Felhasználó közreműködése (pl. egyéni fiókjának a Szolgáltatáshoz kapcsolása) által, akár anélkül – hozzáférnek, és ez által a Felhasználókról vagy a Szolgáltatások honlapjain folytatott felhasználói aktivitásokról adatokat gyűjtenek, amelyekből esetenként – önállóan vagy más, e Külső szolgáltató által gyűjtött adatokkal összekapcsolva – alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására. Ilyen Külső szolgáltatók lehetnek különösen, de nem kizárólagosan:
Facebook Ireland LTD., Twitter International Company,
YouTube LLC. E Külső szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint kezelik.

Az oldal a Google Analitics szolgáltatását használja. Azok a felhasználók, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a látogatásukról, telepíthetik a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics JavaScript-szkriptjeit (ga.js, analytics.js, and dc.js), hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Emellett azok a felhasználók, akik telepítették a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem vesznek részt.

Ha le szeretné tiltani az Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout), és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

A google analitics adatvédelmi tájékoztatója: https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=en&ref_topic=1008008

Google adsense adatvédelmi tájékoztatója: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=hu

A tárhelyszolgáltató tárhely.eu adatvédelmi szabályzata:  https://tarhely.eu/dokumentumok/adatvedelmi_szabalyzat.pdf

9. Felhasználói adatok megosztása

Felhasználói adatokat az oldal nem kér, nem használ fel és harmadik félnek nem szolgáltat ki.

A WordPress sem oszt meg semmilyen személyes adatot sem senkivel.

10. Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A hozzászólás után kérhető, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

11. Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

A felhasználó által nem kötelező hozzászólási adatok megadásával (név, email, honlap) a felhasználó beleegyezik adatai átmeneti tárolásába.  Az adatkezelő harmadik személynek nem ad át adatokat.

Felvilágosítás

A felhasználók jogosultak személyes adataik kezeléséről, felhasználásáról tájékoztatást kérni az admin@pszichotrafik.hu e-mail címen.

Adatmódosítás, adattörlés

A regisztrált felhasználó írásban, az alábbi e-mail címre elküldött levélben kérheti adatai törlését: admin@pszichotrafik.hu

12. Jogérvényesítési lehetőségek

A Felhasználó

  • emailben kérhet tájékoztatás a kezelt személyes adatokról
  • kérheti a kezelt adatok törlését, helyesbítését vagy módosítását
  • kérheti a személyes adatok korlátozását
  • tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

A Felhasználó az Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) fordulhat.

A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az Adatkezelő kérésre a Felhasználót tájékoztatja a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

Módosítás

Az Adatkezelő fenntartja a jogot a jelen adatvédelmi nyilatkozat módosítására. Módosítás esetében az Adatkezelő a módosított nyilatkozatot elérhetővé teszi a pszichotrafik.hu honlap nyitóoldalán és a láblécben.

 

Ezen a webhelyen cookie-kat használunk a forgalom elemzése, a beállítások megjegyzése és a felhasználói élmény optimalizálása érdekében. További részletek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás